Učenici 3. i 4. r. su 10. studenoga 2025. g., na satu informatike, s učiteljicom Ines, obilježili Svjetski dan znanosti. Sudjelovali su na online događanju pod nazivom Sat za znanost u organizaciji udruge stemKA. Stella, Dominik i Teodora slušali su i svojim pitanjima aktivno sudjelovali na predavanju Mala kemija u velikoj kuhinji (male tajne velikih istraživača) koje je održala Dušica Uđilović, m.sc.kem.
Neka od njihovih pitanja bila su:
Zašto se kukuruz pretvara u kokice kad se zagrije?
Kako u pećnici od brašna, jaja i vode nastaje kruh?
Zašto se sir na pizzi otopi u pećnici i zašto je ukusniji od narezanog sira?
Zašto voće u kuhinji zapljesnivi?
Kako nastaje kvasac?
Na nekoliko pitanja odmah su dobili odgovore, a hoće li neko od njihovih pitanja osvojiti i nagradu za najbolje pitanje na nagradnom natječaju Sata za znanost, saznat ćemo naknadno!
priredila: Ines Petelin



