U OŠ Brod Moravice upriličeno je obilježavanje Svjetskog dana jabuka (20. 10.) kao završni dio Tjedna zdravog doručka. Naša se škola i ove godine priključila ovom projektu.
Učenici predmetne nastave izložili su prezentaciju o nutritivnim i drugim svojstvima jabuke (kraljice voća). U prostoru školske blagovaonice, u organizaciji učitelja Hrvoja, a uz pomoć tete kuharice, učenici su gulili i ribali jabuke te slagali savijače od jabuka. Takođe su pripremili voće, a kuharica Božica skuhala fini kompot od jabuka.
Obilježavajući i Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, učenici mlađih razreda sa svojim učiteljicama i vjeroučiteljem, maštovito su ukrašavali keksiće jestivim bojama. Rabili su glazure u boji te pekmez od marelice. Također, naučili su recitaciju i prigodnu duhovnu pjesmu koju su izveli prilikom blagoslova kruha čime su uzveličali događaj.
Veliki kruh, koji je bio pripremljen za blagoslov, ispekla je naša spremačica Gordana, a sve je blagoslovio župnik Tomislav. Na kraju smo svi kušali pripremljene slastice i kompot.
priredili učitelji: Hrvoje Kezele i Damjan Poljančić