preskoči na sadržaj
Vijesti

Međunarodni dan sporta

   U srijedu, 02.06.2021., učenici i učitelji OŠ Brod Moravice obilježili su Međunarodni dan sporta, u svrhu poticanja mladih na igru i kretanje. 


Početkom u 8.00 h, nakon uvodnih riječi v.d. Tajane Jauk Mance te pripremnih vježbi za daljnju aktivnost pod vodstvom učiteljice TZK Ree Raušel, učenici i učitelji zaputili su se prema poučnoj stazi Lazica. Početak staze nalazi se u centralnom dijelu lovišta Završje, sjeverozapadno od naselja Gornji Kuti. Osim što sa svojih 1,2 km pruža mogućnost kretanja predivnom šumom, staza je obogaćena edukativnim sadržajem u okviru 35 poučnih tabli. Cjelokupnu aktivnost prolaska stazom te prikaza sadržaja vodio je učitelj Bojan Raukar, koji je vrlo stručno i detaljno objasnio kako djeluje aktivnost lovsta, kao i važnost povezanosti ljudskog, biljnog i životinjskog svijeta.

  Po povratku, svi su sudionici uživali u odmoru i marendi, dok je za učenike organiziran nogomet na prostranoj livadi. U 12.30 h se krenulo nazad prema školi, manjom stazom koja prolazi niz brijeg Parag, čime je završen ovaj aktivan boravak u prirodi. 

 

priredila: Rea Raušel